ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Ένα σεντούκι ιστορίες

Στα πλαίσια του «Μήγαρις είναι Άνοιξις, Μήγαρις Καλοκαίρι;» που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης σε συνεργασία με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας – Γιώργος και Λένα Γουργιώτη και την Επιστημονική Δ/ντρια κα. Καλοκαιρινού Φανή και τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης και την κα. Βλαχοστέργιου Ευαγγελία, Φιλόλογο – Γραμματέα του Συλλόγου, σας προσκαλούμε την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 στις 8 μ.μ. στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης για να ανακαλύψουμε «Ένα σεντούκι …ιστορίες!»

Ένα σεντούκι ανοίγει και το ταξίδι αρχίζει. Ένα ταξίδι ιστορίας, εικόνων, συναισθημάτων και χρωμάτων. Αληθινές ιστορίες, περιπλανήσεις, μυστικά, μια προίκα που πρέπει να παραδοθεί ξεκινάν το ταξίδι τους από τη Μ. Ασία.

Τι κρύβει το σεντούκι; Ποιο ρόλο παίζει στο γάμο; Ένα προικοσύμφωνο από τη Μ. Ασία, ένα από τη Σύρο και δυο ραψανιώτικα λύνουν το μυστήριο. Οι κεντήστρες, τα νυχτέρια, τα προικιά, ο γιούκος και ένα πουκάμισο της νύφης γεμάτο με κεντίδια-μυστήριο, πλουτίζουν το ταξίδι μας στο χθες, αλλά ανοίγουν και ένα παράθυρο στο μέλλον..

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ