ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Παρουσίαση των Πρακτικών Συνεδρίου «Ο Τόπος και οι Άνθρωποι» στη Ραψάνη

Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. Ραψάνης παρουσιάστηκαν τα Πρακτικά του 3ου Ιστορικού Συνεδρίου Ραψάνης «Ο Τόπος και οι Άνθρωποι», που είχε λάβει χώρα το διήμερο 28-29 Ιουλίου 2018 στη Ραψάνη.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Τένια Αναστασιάδου, τον κ. Χρήστο Ντάμπλια και τον κ. Κώστα Θεοδωρόπουλο που ανέλαβαν την παρουσίαση των Πρακτικών με άψογο τρόπο και στη Ραψάνη.

Στη συνέχεια, η κ. Ευαγγελία Βλαχοστέργιου, Γραμματέας του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης, παρουσίασε φωτογραφίες των τοιχογραφιών των Αγίων Θεοδώρων, με στόχο την ανάδειξη των χαρακτηριστικών θεμάτων που καταδεικνύουν τη σημαντικότητα του μνημείου.

Αξιζει να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες είναι του αρχιτέκτονα Βασιλείου Τσολάκη, με την ευγενική παραχώρηση του οποίου βρίσκονται στο αρχείο του Μορφωτικού Συλλόγου, καθώς και ότι η έκδοση των Πρακτικών χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Τεμπών. Τους τόμους μπορείτε να βρείτε στα Γραφεία του Συλλόγου ή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ευάγγελος Παπαθανασίου, ο κ. Κώστας Σπανός, μαζί με αξιόλογα μέλη του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, η κ. Αγγελική Γεροβασίλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών και πολλοί Ραψανιώτες και φίλοι.

Η όμορφη αυτή Κυριακή ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Ραψάνης με ένα πλούσιο και νοστιμότατο γεύμα κάτω από τα δροσερά πλατάνια, που με χαρά προσφέραμε ως Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης σε αυτούς που έμπρακτα μας βοηθούν στο έργο μας και μας τιμούν με τη φιλία τους και τη θετική τους ανταπόκριση στις δράσεις μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ