ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Στη Ραψάνη μια φορά, παρέα με μια βελανιδιά

Στη Ραψάνη μια φορά παρέα με μια βελανιδιά” το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στο δάσος των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ”Στη Ραψάνη μια φορά παρέα με μια βελανιδιά” έχει σχεδιαστεί κυρίως για να μοιραστούμε τη φύση με τα παιδιά, να δώσουμε και να πάρουμε χαρά, γιατί τελικά το να αισθάνεσαι, είναι πιο σημαντικό από το να γνωρίζεις.


Μέσα στο καταπράσινο δάσος, κάτω από τα απλωμένα κλαδιά, παρέα με τις δρυάδες και τα πουλιά, επιδιώκουμε η προσωπική εμπλοκή των παιδιών να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν γνώση συνυφασμένη με θετικά συναισθήματα για τη βελανιδιά, το δάσος και το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων. Σκοπός του προγράμματος είναι, μέσα από δραστηριότητες με βιωματικό και παιγνιώδη χαρακτήρα, να γνωρίσουν τα παιδιά το θαυμαστό κόσμο του δάσους με πρωταγωνιστή τη βελανιδιά, να αντιληφθούν τη σημασία του, να διαμορφώσουν κριτική στάση ως προς τη διαχείριση των δασών, να συνεργαστούν, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την κ. Ελένη Μουσουλή, Μουσειοπαιδαγωγό, και θα γίνει μέσα στο πλαίσιο των λαογραφικών δράσεων «Μήγαρις είναι Άνοιξις, μήγαρις Καλοκαίρι;» που διοργανώνονται από 23-31 Ιουλίου στη Ραψάνη.

Η Ελένη Μουσουλή είναι απόφοιτη Μουσειοπαιδαγωγικής Εκπαίδευσης ΠΣΕ Βόλου (2004) και επιπλέον έχει παρακολουθήσει Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης για το σχεδιασμό μουσειακών εκθέσεων (2007)

Εργάζεται στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικών – περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε μουσεία, πινακοθήκες και συλλόγους, όπως το σωματείο ΔΡΥΑΣ, καθώς και στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού. Σχεδιάζει και υλοποιεί βιωματικά εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στη μουσειακή αγωγή και συμμετέχει σε ποικίλες δράσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ασχολείται επίσης με τον σχεδιασμό, τη συγγραφή κειμένων, την οργάνωση και επιμέλεια πρότυπων μορφών σχολικής εκδήλωσης. Συμμετέχει σε σεμινάρια, συνέδρια και διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσεις σε βιβλία και εφημερίδες.

 (Φωτογραφικό υλικό: Καλ. Γαζέτα)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ