ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Ραψάνη, ένα ταξίδι στ’ανοιχτά της νοσταλγίας…

«Ραψάνη, ένα ταξίδι στ’ανοιχτά της νοσταλγίας..» 
Ραψάνη, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022. 
 
Στη 40χρονη δημιουργική πορεία του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης υπήρξαν πολλές και σημαντικές δράσεις που προκάλεσαν το ενδιαφέρον και συγκίνησαν τους Ραψανιώτες, τους φίλους και επισκέπτες της Ραψάνης.. Μία τέτοια ήταν και η εξαιρετικά πετυχημένη παρουσίαση του βιβλίου της κας. Δέσποινας Βλαχοστέργιου-Βασβατέκη, «Ραψάνη, ένα ταξίδι στ’ανοιχτά της νοσταλγίας», το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2022 στον αύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου, ενός χώρου ταυτισμένου με τον Μ.Καραγάτση. 
 
Στην όμορφη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Γεώργιος Μανώλης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών, κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, κ. Πάνος Σάπκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης, κ. Δημήτρης Ζήλος, καθώς και πλήθος συμπατριωτών και φίλων. 
 
Χαιρέτισαν στην εκδήλωση κατά σειρά ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Γεώργιος, ο κ. Κολλάτος Κων/νος, ο κ. Ζήλος Δημήτρης και η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης, κα. Καλλιόπη Μ. Γαζέτα.  
 
Στη συνέχεια μίλησαν για το βιβλίο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, κ. Ντίνος Κόκκινος και η Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας κα. Φανή Καλοκαιρινού, αναλύοντας και παρουσιάζοντας τα πολιτιστικά, ιστορικά, κοινωνικά και λαογραφικά στοιχεία του. 
 
Η κα. Δέσποινα Βλαχοστέργιου-Βασβατέκη ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βοήθησαν να γίνει αυτή η παρουσίαση και ανέγνωσε η ίδια με ιδιαίτερο τρόπο αποσπάσματα του βιβλίου της. 
Μια συγκλονιστική στιγμή υπήρξε η ακρόαση ενός σύντομου τμήματος από το προσωπικό-οικογενειακό της αρχείο με τον πατέρα της να τραγουδά.. Ας σημειωθεί ότι ο πατέρας της κας. Δ. Βλαχοστέργιου-Βασβατέκη διετέλεσε Πρόεδρος της Ραψάνης για αρκετά χρόνια με πλούσια προσφορά και έργο για το χωριό. 
Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με την κα. Ελένη Μιχαλέ και τον κο. Χρήστο Ζαχαρία να ερμηνεύουν υπέροχα μελωδικά άσματα μιας άλλης εποχής υπό τη μουσική συνοδεία και καθοδήγηση του κ. Χρήστου Κτιστάκη. 
Ευχαριστούμε απο καρδιάς τον κο. Αλέξανδρο Γεωργίου του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας  για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.  
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα. Χάιδω Πανταζή καθώς η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης. 
 
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης, όπως τόνισε και η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα. Καλ. Γαζέτα,   κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την κα. Δ. Βλαχοστέργιου-Βασβατέκη για την προσφορά των εσόδων των πωλήσεων του βιβλίου της στον Σύλλογό μας εις μνήμη του αξέχαστου Προέδρου Θανάση Δουμακή, καθώς και προς τον Πρόεδρο της Ραψάνης κο. Δημ. Ζήλο, που κατέχοντας τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου προχωρά σε επανεκδόσεις ιδίοις εξόδοις. Η ανιδιοτελής προσφορά τείνει να γίνει σπάνια πράξη και αξίζει να αναδεικνύεται, όταν συμβαίνει. 
 
Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη στήριξη και την προσφορά σας. Σε περιόδους οικονομικής στενότητας, τέτοιες κινήσεις και πράξεις βοηθούν τα μάλα τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στη Ραψάνη με το πολύπλευρο έργο του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ