ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019

Μια αξέχαστη, μοναδική εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης! Σε ένα πανέμορφο, υποβλητικό τοπίο σε μια ηλιόλουστη μέρα, πλήθος κόσμου, αποτελούμενο από ντόπιους, φίλους και επισκέπτες του χωριού μας, συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, γεύτηκε υπέροχα, παραδοσιακά κεράσματα φτιαγμένα με μεράκι και χαρά, ξεναγήθηκε στο μοναστήρι και έμαθε σπουδαία πράγματα για αυτό από ανθρώπους με βαθιά γνώση και όρεξη, άκουσε μοναδικά τραγούδια από την καταπληκτική χορωδία παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής που πλαισίωσε μουσικά τη δράση.

Δελτίο Τύπου Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019» στους Αγίους Θεόδωρους Ραψάνης!

Μια αξέχαστη, μοναδική εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης! Σε ένα πανέμορφο, υποβλητικό τοπίο σε μια ηλιόλουστη μέρα, πλήθος κόσμου, αποτελούμενο από ντόπιους, φίλους και επισκέπτες του χωριού μας, συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, γεύτηκε υπέροχα, παραδοσιακά κεράσματα φτιαγμένα με μεράκι και χαρά, ξεναγήθηκε στο μοναστήρι και έμαθε σπουδαία πράγματα για αυτό από ανθρώπους με βαθιά γνώση και όρεξη, άκουσε μοναδικά τραγούδια από την καταπληκτική χορωδία παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής που πλαισίωσε μουσικά τη δράση.. 

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019 στο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων αποτέλεσαν μια σπουδαία ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους να βρεθούν μαζί, να απολαύσουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό, να γνωριστούν και να δώσουν υπόσχεση για περισσότερες ανάλογες συναντήσεις στο μέλλον. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τη συνεργασία, το μοίρασμα, τη χαρά της επαφής με τους άλλους. Για τη Ραψάνη δε, είναι πολύ μεγάλη η χαρά ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν και ενδιαφέρονται για το στολίδι της, το αγαπημένο μοναστήρι μας και τις προσπάθειές μας για τη διάσωσή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δροσερή πλατεία της Ραψάνης υπήρξε το σκηνικό ενός αυθόρμητου γλεντιού με κέφι και ευχάριστα τραγούδια όταν βρέθηκαν εκεί ντόπιοι και επισκέπτες μετά τη δράση στους Αγίους Θεοδώρους και πριν την αναχώρηση για Λάρισα.. Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται σε όλους τους φορείς που φρόντισαν να μείνει αξέχαστο αυτό το Σάββατο σε όλους, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Λάρισας, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, τον Δήμο Τεμπών, τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης, τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και το Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ΔΡΥΑΣ. 

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς! 
Εις το επανιδείν! 

Κείμενο και Φωτογραφίες της Προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης, Καλ. Γαζέτα. 

Δελτίο Τύπου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ